Grey_logo_Lifeblossom_webb

bitterAPELSIN ETERISK OLJA 100% EKO

Äkta 100% ren och naturlig bitterapelsin eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet. Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic.

Latinskt namn: Citrus aurantium 
Växtdel: skal
Framställning: kallpressning
Ursprungsland: Spanien
Färg: gulaktig 
Konsistens: tunn
Parfymnot: topp

Doftbeskrivning: Frisk, torr bittersöt citrus, med träaktiga undertoner.

Passar ihop med: Citrus, svartpeppar, muskatell salvia, ingefära, lavendel, myrra, neroli, vetiver.


 

..................................................................................................................................
 

Tradition


Inom kinesisk medicin har torkade apelsinskal används vid hosta, förkylning och anorexi.  

Egenskaper: antidepressiv, antiinflammatorisk, antiseptisk, bakteriedödande, gasdrivande, kramplösande, lugnande, stimulerar galla produktion och matsmältning, magstärkande och svampdödande.


 

..................................................................................................................................
 

Användningsområde


Bitterapelsin eterisk olja är ett omtyckt doftämne i tvål, rengöringsmedel och parfym. Bitterapelsin eterisk olja kan inhaleras, tillsättas i badet och massageoljan eller användas som rumsdoft. 

Godkänd för smaksättning av livsmedel (GRAS-status).

Det framställs sammanlagt tre olika eteriska oljor från bitterapelsinträdet.
Bitterapelsinolja genom kallpressning av trädets fruktskal, neroli från trädets blommor och petitgrain framställs av trädets blad och kvistar. 

Bitterapelsin är en uppfriskande och stärkande olja som är bra vid förkylning, influensa och stressrelaterade tillstånd. Mycket använd för att parfymera rengöringsmedel och kosmetiska preparat.

* Information om våra eteriska oljors egenskaper och hälsoeffekter baseras på erkänd litteratur och forskning. Det ska bidra med en inblick och förståelse för deras funktion. Vi är alla unika och upplevelsen av oljorna kan variera och påverka oss på olika sätt.

 

..................................................................................................................................
 

Tips på användning


Innan du provar en ny olja gör så här:
En enkel metod är att applicera utspädd eterisk olja på ett känsligt hudområde som t.ex. insidan av underarmen. Låt verka minst ett dygn och upprepa testet några dagar i följd. En reaktion behöver ej uppträda omedelbart och kan yttra sig genom att huden blir röd, prickig, knottrig, kliar eller känns varm. Uppvisar du några av de här symptomen är oljan inte lämplig för dig. För att minska ev. rodnad och obehag stryk på vegetabilisk olja.

Trött hud: Ta 4 droppar apelsin, 4 droppar olibanum och 2 droppar cypress med 20 ml jojoba.

Bad: Tillsätt 2 droppar apelsin, 1 droppe ros och 2 droppar sandelträ i ett vattenfyllt badkar. Minskar stress och verkar avslappnande. Observera att eteriska oljor lägger sig på vattenytan och kan orsaka hudreaktion. Känslig hud: Blanda eterisk olja med naturligt badsalt, honung eller basolja.   

Massage: Ta 2 droppar apelsin, 1 droppe ros och 2 droppar sandelträ med 10 ml basolja.
 Försiktig! Fototoxisk: Undvik starkt solljus och solarium under minst 12 timmar efter applicering.

Undvik gammal eller oxiderad olja, då det kan öka risken för överkänslighetsreaktion. Förvara oljan mörkt, svalt (gärna i kylskåp) och lufttätt för att minimera oxidation. 
 

Läs noga igenom generell säkerhetsinformation  KLICKA HÄR.
 


Lifeblossoms eteriska oljor är av högsta kvalitet, helt rena och naturliga med strikta ekologiska certifieringar och kvalitetsanalyser.

PASSAR BRA IHOP MED

Ekologisk Bitterapelsin