Grey_logo_Lifeblossom_webb


Äkta 100% ren och naturlig isop eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet. Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic.

Latinskt namn: Hyssopus officinalis
Växtdel: blad
Framställning: ångdestillation
Ursprungsland: Frankrike
Färg: Färglös till ljusgul
Konsistens: tunn
Parfymnot: mellan

Doftbeskrivning: Frisk, örtig, söt och något kamferaktig med mynta och tallbarr i toppen senare varma kryddiga undertoner.

Passar ihop med: Eukalyptus globulus, eukalyptus radiata, grapefrukt, lavendel, rosmarin och timjan.


 

..................................................................................................................................
 

Tradition


Inom aromaterapi är Isop känd som en renande olja, känd sedan forntiden för dess förmåga att stärka vid besvär i luftvägar och lungor.

Egenskaper: Antiseptisk, kramplösande, sammandragande, karminativ ( bra för matsmältning), cefalisk, urindrivande, mensstärkande, expektorerande, dämpande, nervlugnande, stärkande.


 

..................................................................................................................................
 

AnvändningsområdeIsop används inom aromaterapi och är särskilt bra vid besvär i luftvägar då den kan ha slemlösande och lugnande inverkan. Isop eterisk olja fungerar bra i en aromalampa eller i lokal massage samt vid inhalation. Anses ha upplyftande effekt på sinnet framförallt för personer som tenderar mot en nervös natur. Psykologiskt är isop centrerande och t.ex. användbar vid meditation, även gynnande för koncentration och inspiration.


* Information om våra eteriska oljors egenskaper och hälsoeffekter baseras på erkänd litteratur och forskning. Det ska bidra med en inblick och förståelse för deras funktion. Vi är alla unika och upplevelsen av oljorna kan variera och påverka oss på olika sätt.


 

..................................................................................................................................
 

Tips på användning


Innan du provar en ny olja gör så här:
En enkel metod är att applicera utspädd eterisk olja på ett känsligt hudområde som t.ex. insidan av underarmen. Låt verka minst ett dygn och upprepa testet några dagar i följd. En reaktion behöver ej uppträda omedelbart och kan yttra sig genom att huden blir röd, prickig, knottrig, kliar eller känns varm. Uppvisar du några av de här symptomen är oljan inte lämplig för dig. För att minska ev. rodnad och obehag stryk på vegetabilisk olja.
 
Försiktig! Undvik långvarigt bruk av Isop och använd enbart mycket små mängder. 

Undvik gammal eller oxiderad olja, då det kan öka risken för överkänslighetsreaktion. Förvara oljan mörkt, svalt (gärna i kylskåp) och lufttätt för att minimera oxidation. 
 

Läs noga igenom generell säkerhetsinformation  KLICKA HÄR.


Lifeblossoms eteriska oljor är av högsta kvalitet, helt rena och naturliga med strikta ekologiska certifieringar och kvalitetsanalyser.

PASSAR BRA IHOP MED

Ekologisk Isop